Resa utanför semesterperioden ?

2016-02-10

Lite informations sökande så här tidigt i februari.

Cala-Blanca31-640x480

När vi ser på möjliga upplägg, olika sammanhang av aktiviteter, då finns även en för de flesta på hemmaplan, okänd del man kan ta med. Fiestas !

Som Svensk att flytta hit med barn var i början en utmaning inom ett område vi var helt oförberedda. Alla dessa fiestas och helgdagar. Här kan varje stad, varje provins, ha sina egna helgdagar. Lägger man sen ihop det med de Spanska respektive katolska helgdagarna, då blir det en del att hålla koll på. Helt ärligt, man har ingen koll ! Man får reda på det när det blir aktuellt. Tänk själva att Ni bor i Sundbyberg men jobbar i Stockholm City. Ena veckan måste Ni stanna hemma för att Sundbyberg har en helgdag, nästa vecka får Ni vara hemma för att kontoret är stängt då Stockholm har en helgdag.

Men, tillbaks till kärnfrågan. Vi har en viss inblick (och fuskar genom att läsa tillgänglig info) som kan ligga till grund för vissa tema-veckor.

Vi har tidigare flaggat för den fantastiska San Juan, men det finns en hel uppsjö andra teman och tillfällen som i sig kanske har ett egenvärde att framhålla ?IMG_1934

Det vi funderar på är hur mycket kan tema veckor som dessa spela roll för Er beslutsprocess i relation? Är det möjligt och av intresse att passa på under April eller Maj för att uppleva ett visst evenemang som del av ett erbjudande “just då” ? Eller är verkligheten mer styrd av att semester och ledighet, det händer under sen Juni eller Juli och det som finns tillgängligt då, det är alternativen.

 

När vi själva planerade inför vår flytt hit, då var tanken att en viss månad kunde vara FÖR varm ganska långsökt. Efter varit bosatta här några år, då är vår insikt just detta. Våra evenemang och aktiviteter, dom passar helt enkelt inte under Juli och Augusti. Efter ett par timmar på plats, då inser man att det helt enkelt är för varmt.

 

 

 

 

Bästa tiden av året är “mest hela tiden”. Sant är att swimmingpools t.ex inte kanske är lockande i April, men att vara på en av de solsäkraste platserna i Spanien gör att t.o.m Januari och Februari oftast erbjuder något som liknar en trevlig Svensk sommardag.

66885_ambolo21

Så, på något sätt är både möjligheterna och miljön i sig som bäst utanför “vår” ordinarie semester period. Frågan är dock, hur fast är man vid rutinen “Juli är semester”? Eller kanske, hur krångligt är det att “komma iväg” utanför den semester månaden ?

 

 

 

 

 

IMG_1884

Hör gärna av Er via Facebook eller mail.

Vi själva tycker att iden med att skapa vissa veckor mot just den periodens “fiesta” eller evenemang känns som en rolig ide. Göra varje vistelse än mer minnesvärd.

Och om någon undrar så, ja! alla bilderna i bloggen är från Javea.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: